Kategorier
Behandlingar

Hudhälsa inifrån och ut

För att kunna ge huden bra förutsättningar krävs det en helhet så som individuellt anpassad hudvård, rätt byggstenar inifrån(kosten och näring), en inte allt för stressig vardag samt regelbundna hudvårdsbehandlingar. Detta gör att huden hålls intakt och får möjlighet till optimal hudhälsa. Vår kropp tar upp ca 80% av allt vi applicerar på vår hud så därför är det väldigt viktigt att vara nogrann med innehållet i hudvårdsprodukterna. De ingredienser vi applicerar på huden kommer antingen hjälpa till en bättre hudhälsa eller försämra din huds tillstånd.

Många hudvårdsprodukter innehåller idag både uttorkande alkoholer, syntetiska ämnen, konserveringsämnen & parfymer som jobbar emot hudhälsan & skapar obalanser.

En icke individuellt anpassad hudvård för just din hudhälsa kan skapa obalanser och trigga hudtillstånd såsom; aknebesvär, eksem, pigmenteringar & torrhet.

Det är därför viktigt att förstå hur huden fungerar, vad huden behöver för att må bra. Har du själv en optimal hudhälsa, eller du behöver hjälp av en Auktoriserad professionell hudterapeut?

Då finns jag här på Xsensi och är behjälplig!

När ni kommer för konsultation och behandling så gör jag en hudanalys och ber er att berätta om er hudhälsa och hudvårdsrutiner samt eventuella sjukdomar och mediciner. Jag frågar även om kost och levnadsvanor, detta för att kunna skräddarsy din behandling på bästa sätt. Finns ingen mall på hur man behandlar utan varje individ är unik och behöver sin specifika individuella hudhälsa för att må bäst! Ni får även hjälp med hur ni på bästa sätt tar hand om huden i er egna hudvårdsrutin där hemma som ska vara lätt och enkel (skin minimalism). Varmt välkommen och boka din kostnadsfria konsultation och ta steget närmre en bättre hudhälsa.