Profhilo

Profhilo är en hudföryngrande injektionsbehandling som har blivit väldigt efterfrågad den senaste tiden. Den fungerar lite annorlunda än vanliga injektioner som man använder för att bygga upp volym i kinder eller läppar. Profihilo den injiceras ytligt i huden och sprids sedan ut för skapa en fastare, jämnare hud som ger ett ungdomligare utseende. På så sätt undviker man ökad volym i kinderna. Istället får man en allmänt föryngrande och revitaliserande effekt.

Vad är profhilo

Profhilo är en hyaluronsyra som är lättflytande och flyter ut under huden och drar till sig fukt. Resultatet blir en jämnare och slätare hudstruktur där den stärker vävnaden på sikt.

Man injicerar Profhilo på fem punkter i vardera ansiktshalva och hela behandlingen tar cirka 30 minuter. Ämnet sprutas in precis i ytterst lagret av huden, så det kan kännas lite obehagligt när preparatet spänner till emellanåt. Man kan direkt gå till arbetet efteråt då det syns ingenting av själva behandlingen Efter fyra veckor upprepar man behandlingen. De flesta börjar märka resultat efter andra omgången, men vissa kan se tydliga skillnader redan inom en vecka efter första dosen. Sedan efter sex månader är det dags för en påfyllning av Profhilo vid ett tillfälle, då hyaluronsyran bryts ned i kroppen. Områdena som lämpar sig bra till behandling är ansikte, hals, dekolletage och handryggar.

Är där biverkningar med Profhilo ?

Det är ytterst ovanlig med biverkningar av Profhilo. Man kan känna en viss ömhet på själva instickställena dygnet efter, och ovanliga fall kan själva sticket skapa ett litet blåmärke.

Stina Sunnanväder

Injektionsbehandlingar

Stina är sjuksköterska och arbetar med injektionsbehandlingar. Stina är certifierad av estetiska injektionsrådet.