Kategorier
Okategoriserade

S K I N M I N I M A L I S M

S K I N M I N I M A L I S M 🦋

Förenkla din dagliga hudvård med produkter från Tebiskin.

En av de stora och ökande trenderna 2020 är Skin Minimalism. Vem vill inte ha en enkel hudvårdsrutin som är lätt att upprätthålla?

Skin minimalistisk bygger på att använda färre hudvårdsprodukter med stor vikt på att de är multifunktionella produkter med fler användningsområden. Vi vill förenkla våra rutiner samt att rutinen ska vara smidiga och enkla att bibehålla dagligen. Se resultat utan att behöva lägga timtal i badrummet på diverse hudvårdsrutiner och hemma behandlingar.

Att välja bort hudvårdsrutiner i flera steg och gå ”back to basic” ska inte påverka effekten, utan det handlar om att välja rätt produkter och få en bättre förståelse för vad just din hud faktiskt behöver.

Hur gör vi egentligen när vi är riktigt törstiga? Jo vi tar oss enklast ett glas vatten från kranen. Inte är det många, handen på hjärtat som öppnar kylen törstiga och tänker hmmmmmmm!!!

Jag börjar med lite apelsin juice för att boosta upp c-vitamin förrådet som är följt av rödbetsjuice för att sänka mitt blodtryck och en ingefärashot för bra matsmältning. Sedan kanske lite vatten för att skölja ner alla smaker. Nej, inte många fixar ihop en smoothiemix när vi är törstiga, behöver vätska och vår hud behöver fukt. Vår näring står ju våra matintag för.

Så därför tycker jag vi kan ställa oss frågan om våra hudvårdsprodukter.

– behöver min hud allt det här, varje dag?

På kliniken ser jag en ökad problematik av olika tillstånden där man har fel behandlat huden med produkter och behandlingar. Detta visar sig i tilltäppta porer, eksem, samt både akne och rosacea. (Kommer ta upp dessa tillstånden senare här i vår blogg) Huden kan nämligen lätt hamna i obalans om vi stressar den med hudvårdsrutiner i flera steg och överbelastar med starka ingredienser och behandlar dagligen med syrabehandlingar. Följden blir en skadad och en mer känslig hudbarriär. Efter en tids användning kommer olika tillstånd som kanske hos en del av oss bara är små. Men hos vissa eskalerar de i kombination med andra yttre och inre orsaker. Detta tar tid att reparera och läka då med rätt produkter, ändrade levnadssätt och behandling. För vissa kan det till och med behövas medicineras.

Därför kan det vara värt att gå igenom sitt badrumsskåp och ställa sig frågan:

– Behöver min hud allt det här, varje dag?

Hudvård behöver varken vara krånglig eller svår att följa. Det som är viktigt är att vi rengör, behandlar och vårdar! Detta görs lätt med 2-3 steg.

Som konsument ska jag kunna förlita mig på min hudvård, att den ger mig optimal hudhälsa och att det är rätt just för min hud. Med alla positiva egenskaper och resultat samt att det påverkar huden positivt, självklart med rena och verksamma ingredienser.

Såhär kan en typisk hudvårdsrutin se ut med hudmärket TEBISKIN som vi har på kliniken:

🔹Gly clean – Exfolierande rengöring med bl a Mjölksyra & Glykolsyra

🔹Gly C – Ett C-vitamin serum med L-askorbinsyra, Mjölksyra & Glykolsyra

🔹Idra – Rikt återfuktande & mjukgörande kräm baserad på Urea, MSM & Äppelsyra. Tebiskin är ett klinikmärke som har tagit fasta på just Skin Minimalism. Dess filosofi är att hudvårdsrutinen ska vara enkel & att med få produkter leverera resultat. Vi kallar det för Clean~Treat~Protect 🦋🙌🏻💙.

Produkterna från Tebiskin hittar ni hos oss på XSENSI.

Lycka till med er hudhälsa/Maria Aukt Hudterapeut på XSENSI.