Kategorier
Tips

Trygg och säker hos Xsensi

Här i bloggen vill vi gärna denna vecka ta upp lite om hur, just du som kund ska känna dig trygg och säker med att komma just till oss på Xsensi.

I förra inlägget så skrev vi om Estetiska Injektionsrådet och vad det står för. I detta inlägg vill vi ta upp varför du ska välja att gå till en auktoriserad hudterapeut som är medlem i SHR.

Varför ska jag gå till en auktoriserad hudterapeut som är medlem i SHR?

När du väljer att gå för att utföra en behandling till ditt ansikte eller på din kropp så är det viktigt att du som kund känner dig trygg och vet att behandlaren garanterat erhåller en gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. Samt innehar rätt behandlingsförsäkring om något skulle gå fel.

Idag finns det många utbildningar och benämningar inom skönhet och hudvård, samt marknaden är helt oreglerad vilket betyder att vem som helst i stort sett kan gå en snabbutbildning inom hudvård och kalla sig hudterapeut och öppna upp en klinik. Men som tur är så har de flesta seriösa leverantörer som säljer produkter och apparaturer ett krav att de vill se ett uppvisande av diplom på utbildning. Många godkänner endast Auktoriserade Hudterapeuter för inköp av varor vilket är ett bra sätt att begränsa att potenta produkter kommer i fel händer eller används på fel sätt.

SHR är Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och de bildades i Sverige1955. Det är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter samt är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att medlemmarna har en Vårt emblem är kundens trygghet! SHR finns representerade över hela Sverige.

När du går till en auktoriserad hudterapeut med gedigen utbildning och kunskap till att utföra professionella behandlingar så omfattas du dessutom av en behandlingsskadeförsäkring som träder i kraft om du skulle drabbas av en skada, under behandlingen eller till följd av behandlingen.

Vi på XSENSI erhåller certifiering som SÄKER KLINIK, SHR och Estetiska injektionsrådet för både din och vår säkerhet och trygghet!

Vi ses!