Kategorier
Behandlingar Tips

Peelar huden efter peelingen?

Ja, det är en naturlig process! Här ser ni en bild på huden 3 dagar efter den behandlats med Jessner peel från ENERPEEL.

En kemisk peeling är ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, exempelvis TCA, salicylsyra, glykolsyra och mandelsyra ger huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller.

Efter en behandling blir huden lenare och dess porer drar ihop sig. Även vissa mindre och ytliga rynkor liksom pigmentförändringar kan försvinna i och med behandlingen. Slutresultatet blir att huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende.

Efter en peeling brukar huden fjälla lätt/medel och en rodnad kan uppstå. Den lite starkare TCA-behandlingen blir rodnaden ofta mer omfattande och huden kan även svullna upp. Ibland förekommer även ytligare sår samt missfärgningar. Några dagar efter behandlingen brukar huden börja flagna. Sådana följdbesvär är oftast snabbt övergående och avtar någon eller några veckor efter behandlingen. Viktigt att komma ihåg, är att huden behöver mycket fukt, så en bra mjukgörande kräm utan syror i (AHA, BHA). Huden blir känslig för solljus tiden efter behandlingen. Använd alltid en mycket hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus. Många fungerar utmärkt som kombinationsbehandlingar. Vilket utförs här på kliniken. Vi använder oss av en rad olika peels från ENERPEEL, PRX T-33, Dp Dermaceuticals ÜBER Peel, så vi ses för just din behandling!

🤍 @xsensi.se