Dermapen

Dermapen Malmö

Dermapen4 är den senaste varianten av microneedling. Dermapen 4 orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar och som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya blodkärl i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Resultatmässig kan man få samma effekt som med laser, men microneedling med Dermapen 4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan microneedling dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger. Den har 16 nålar, gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund och ger snabba resultat efter behandling.

Med Dermapen 4 kan man behandla följande:

  • Anti-age
  • Lyster, fukt samt som en vårdande hudbehandling
  • Ärr
  • Akne
  • Pigmenteringar
  • Rosacea
  • Strier

Dermapen 4´s starka motor, kapacitet och vibrerande funktion gör att behandlingen upplevs som i stort sett smärtfri varför olika typer av bedövningskrämer är onödiga. Fungerar mycket bra att arbeta i kombinationsbehandling samt i samband med andra behandlingar.

Hur effektivt är microneedling?

Dermapen 4 är en avancerad microneedling som använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör upp till 1920 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. Detta stimulerar nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Vissa kan uppleva en effekt omedelbart på rynkor och känna att huden blir fastare. Men då kollagenet tar några månader på sig att återbildas, ser man en gradvis tilltagande effekt med tiden. I behandlingen ingår även eftervård med unika produkter för att optimera resultatet. Vår hudterapeut Maria gör alltid en individuell bedömning avseende vilka produkter är att föredra avseende hudtyp.

Man kan åstadkomma en uppstramning och föryngring av huden redan på den första behandlingen oftast. Dessutom har man bra effekt på rynkor, acne, pigmenteringar, brännskador, hudbristningar, alopecia och olika typer av ärr.

Oftast behövs en kur på 3-6 behandlingar, allt beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum.

Besväras man av tunt hår och håravfall har man i studier kunnat visa att microneedling och har givit goda resultat.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter en microneedling.

Maria Bergendahl

Maria Bergendahl

Hudvård

Maria är auktoriserad hudterapeut av SHR och CIDESCO
Maria arbetar med microneedling med Dermapen4, JETT Plasma kemisk peeling och medicinsk hudvård.

Stina Sunnanväder

Stina Sunnanväder

Injektionsbehandlingar

Stina är sjuksköterska och arbetar med injektionsbehandlingar.