Kråksparkar (skrattrynkor)

Kråksparkar är de små rynkorna som uppstår vid utsidan av ögonen när du t ex skrattar eller kisar mot solen. Dessa rynkor uppstår som en följd av att muskeln runt ditt öga drar ihop sig. De nedre kråksparkarna är ofta glada rynkor som du får när du ler och skrattar mycket. Dessa kan vi mildra lite så de inte försvinner helt om du vill.

Hur går en behandling av kråksparkar till?

Behandling av kråksparkar påbörjas alltid med konsultation där vi diskuterar just dina önskemål och förutsättningar, sedan om du vill kan vi påbörja behandlingen direkt. Först rengörs området som skall behandlas, därefter utförs behandlingen med en väldigt tunn, fin nål med tre till fyra stick på var sida av ögonen. Efter det får du lite tips och råd som hjälper dig att få bästa resultat på sikt. Oftast behövs inget återbesök efter behandling av  kråksparkarna men ibland kan vi behöva utvärdera och eventuellt göra en mindre korrektion efter två veckor.

Denna korrektionen är alltid kostnadsfri.

}

Behandlingstid

30 minuter

T

Full effekt

ca 10-14 dagar

Håller mellan

ca 2-4 månader

Pris

2800 kr

Resultatet

Redan efter 4-5 dagar kan du känna att det börjar släta ut sig lite, men full effekt uppnås först efter 10-14 dagar. Effekten avtar successivt och det normala är att det sitter i cirka 2-4 månader för kråksparkar. Anledningen till att effekten på kråksparkar varar kortare tid än t ex bekymmersrynkan är att det är en tunnare och mindre muskel där vi inte behöver lägga så höga doser.

Viktigt att tänka på efter behandling av kråksparkar

Under de första 24 timmarna skall du inte massera eller trycka på de behandlade områdena. Det är en liten risk annars man sprider ut injektionen. Du bör även undvika att sola första dygnet.
Du bör också undvika träning då det kan öka blodcirkulationen och värmen i kroppen vilket kan leda till att du riskerar att få en spridningen av medlet. En rask promenad eller cykeltur är inget hinder.

För att undvika tryck på det behandlade området är det även bra om du sover på rygg första natten. Detta är speciellt viktigt för kråksparkar, då det finns en risk att man annars sprider ut injektionen och då får en sämre effekt.

Att tänka på innan behandling av kråksparkar

När du kommer för behandling är det viktigt att du inte har en aktiv infektion i kroppen. Du får inte heller vara gravid eller amma.

För att minska risken för blåmärken bör du inte ta någon medicin som ökar risken för blödningar, tre dagar innan behandling.

Prisjämförelse vid flera områden

Områden som kan kombineras med kråksparkar är bekymmersrynkan och pannrynkor.

2800

1 område

3300

1 område

3800

1 område