JETT Plasma Malmö

Jett Plasma Malmö

På Xsensi i Malmö utför vi behandlingar med JETT Plasma. Det är den första och världens enda patenterade plasmaljusutrustning baserad på likström. Plasmaljusets gniststråle skapar en sammandragning av huden och återställer dess elasticitet och har en föryngrande effekt.

Detta ger en möjlighet till effektiv behandlingsmetod som erbjuder ett brett urval av anti-agebehandlingar, allt från eliminering av oönskade huddefekter såsom kärl, pigmenteringar, ytliga missfärgningar till djupgående vävnadsuppstramning samt hudbristningar. Man kan även göra ögonlockslyft, behandla halsrynkor och dekolletage. Områden som tidigare oftast endast varit möjliga att behandla med kirurgi.

Vad är Jett plasma?

Jett plasma är det senaste metoden inom microneedling för hudåtstramning och hudföryngring. Det används för icke-kirurgiska ögonlockslyft, behandling av påsar under ögonen och för att öka spänsten av huden på halsen och runt munnen. Till skillnad från många av de andra plasma-enheterna på marknaden, använder Jett plasma likström i stället för växelström, vilket gör det effektivare och mer noggrant. Detta innebär att det är mer mångsidig, kan användas över större områden utan att skapa för mycket skada jämfört med andra plasma-enheter

Hur fungerar Jett Plasma?

Jett plasma-behandlingen använder ”plasma” -det fjärde tillståndet av materia efter fast, vätska och gas. Det är en joniserad gas som blir mycket laddad och fungerar nästan som en liten ljusblixt som effektivt bryter ned överskottet av hud och lämnar en fin skorpbildning som försvinner efter några veckor.

Avlägsnandet av överflödig vävnad och värmen som genereras stramar effektivt huden och ökar produktionen av kollagen. Jett Plasma arbetar under låg temperatur vilket innebär att den kan användas både i ansikte och kroppen. Eftersom strömmen kontinuerligt är i en riktning har den en fördel jämfört med andra metoder när det gäller kontroll och områdets storlek och djup som apparaten kommer i kontakt med. Detta innebär att behandlingen är mer exakt och läkningstiden blir kortare.

Vad används det för?

Jett plasma erbjuder ett icke-kirurgiskt alternativ till många hudåkommor som tidigare bara kirurgi kunde förändra.

 • Avlägsnade av rökrynkor kring läpparna och kråkfötter kring ögonen
 • Icke-kirurgisk ögonlockslyft
 • Borttagande av hudflikar, vårtor och knutor
 • Reducera akneärr
 • Reducera pigmentfläckar
 • Minska bristningar och lös hud
 • Uppstramning av ansiktet, hals, ögonbrynslyft, lyft av överläppen
 • Handföryngring.

Förutom att ta bort överflödig hud för att ge en effekt av ansiktslyft främjar det också kollagenproduktionen för en långsiktig hudföryngring. Det kräver inte narkos och de flesta behandlingarna kan göras på mindre än en timme, med resultat som kan vara i upp till fem år.  Jett plasma kan leverera ett kontinuerligt flöde av plasma som gör att enheten kan röra sig över huden i en ”skanning” rörelse. Detta gör att området kan behandlas med mindre skada än med den traditionella ”dot”-metoden.

Hur känns det?

Vanligen ges en lokalbedövning, detta kan vara en injektion eller en bedövande kräm, beroende på vilket område som behandlas. Till exempel, avlägsnandet av en vårta kommer att behöva en injektion med bedövning medan icke-kirurgisk ögonlyft kommer vanligtvis göras med bedövande salva. När plasman kommer i kontakt med huden kan det uppstå en känsla av värme. Oftast upplevs det som ett milt obehag som avtar så snart ingreppet är över. Ögonområdet och området runt munnen kan vara ganska känsliga och kan det vara mera smärtsamt.

Vad är sidoeffekterna?

 Biverkningar inkluderar inflammation och rodnad i det behandlade området som kan pågå i två upp till tre dagar.  Runt ögonområdet det kan pågå längre – upp till tio dagar och det kan uppstå svullnad som kan pågå några dagar. Om man sover med några extra kuddar för att hålla huvudet högt kan det hjälpa. Det kommer också uppstå en skorpbildning eller liten prick som sårskorpor på huden som kommer att pågå i en vecka till tio dagar. Det är viktigt att inte plocka eller riva i området och att låta skorporna ramla av själva. Du ska inte sminka dig dygnet efter.

Passar Jett Plasma alla?

Nej, Jett Plasma är inte lämplig för alla, exv om man;

 • Har en pacemaker
 • Är gravid
 • Har epilepsi
 • Har metall-implantat
 • Har en akut inflammation i huden
 • Har onormalt stor mängd slap hud. I dessa fall lämpar sig kirurgi ofta bättre

Hur många behandlingar behövs?

Icke-kirurgiska ögonlyft och hudföryngring brukar bara ta en eller två sessioner för att uppnå det önskade resultatet. Majoriteten av patienterna svarar dock positivt efter en enda session. Du kommer att se preliminära resultat omedelbart och resultatet kommer att fortsätta att utvecklas under de kommande månaderna, och kan pågå i upp till 5 år.

Bild på Mia Ramsten

Mia Ramsten

Injektionsbehandlingar

Mia är sjuksköterska och specialist inom injektionsbehandlingar. Mia är certifierad av Estetiska injektionsrådet och arbetar dessutom som utbildare.

Maria Bergendahl

Maria Bergendahl

Hudvård

Maria är auktoriserad hudterapeut av SHR och CIDESCO
Maria arbetar med microneedling med Dermapen4, JETT Plasma kemisk peeling och medicinsk hudvård.

Stina Sunnanväder

Stina Sunnanväder

Injektionsbehandlingar

Stina är sjuksköterska och arbetar med injektionsbehandlingar.