Hyperhidros (svettbehandling)

Vi behandlar hyperhidros i armhålorna som är en förhöjd aktivitet av svettkörtlarna som resulterar i överdriven svettning. När dina problem med riklig svettning i armhålorna stör dig socialt kan detta påverka vilka kläder du har på dig och hur mycket kläder du har på dig. Tanken med behandling är att du inte ska behöva tänka på din svettning i sociala sammanhang utan fokusera på att vara dig själv.

Hur går behandlingen av hyperhidros till?

Samtliga behandlingar påbörjas alltid med konsultation där vi diskuterar just dina önskemål och förutsättningar inför en behandling. Sedan om allt känns bra kan vi påbörja behandlingen redan efter konsultationen. Först rengör vi och sedan markerar vi noggrant de område som skall behandlas. Sedan utför vi behandlingen med en väldigt tunn, fin nål. Därefter får du lite tips och råd som hjälper dig att få bästa resultat. Oftast behövs inget återbesök men ibland kan vi behöva utvärdera och eventuellt göra en mindre komplettering efter två veckor.

Den kompletteringen är alltid kostnadsfri.

}

Behandlingstid

30 minuter

T

Full effekt

ca 10-21 dagar

Håller mellan

ca 2-4 månader

Pris

5000 kr

Resultatet

Redan efter ca 5 dagar kan du känna att svettningarna minskar. Full effekt uppnås efter först två till tre veckor. Effekten håller oftast i ca 3-5 månader.

Viktigt att tänka på efter behandling av hyperhidros

Under de första 24 timmarna skall du inte

Under de första 24 timmarna skall du undvika träning som ökar på blodcirkulationen och värmen i kroppen vilket kan leda till att det ökar spridningen av injektionen. En promenad och eller lugn cykeltur går däremot bra.

Att tänka på innan behandling av hyperhidros

När du kommer för behandling är det viktigt att du inte har en aktiv infektion i kroppen. Du får inte heller vara gravid eller amma.

För att minska risken för blåmärken bör du inte ta någon medicin som ökar risken för blödningar, tre dagar innan behandling.