Fillers Malmö

fillers Malmö

På Xsensi i Malmö är vi specialister på fillers. Fillers kan man använda i områden som saknar volym, om man som till exempel har naturligt små och smala läppar eller vill ha mer framträdande ansiktsdrag, som en mer definierad haka, kindben eller käke. Det är även möjligt att behandla ojämnheter i ansiktet. Man kan dessutom använda fillers i form av skin booster när man vill återskapa hudens lyster och spänst. Man har dessutom bra effekt på rynkor runt mun och ögon samt påsar och mörka ringar under ögonen.

De flesta ålderstecken i ansiktet beror på att hyaluronsyran försvinner allt mer ju äldre vi blir. Eftersom hyaluronsyrans uppgift bl.a. är att återfukta huden, blir huden därför mer rynkig och slapp. Fillers är just hyaluronsyra som vi återför via injektioner tillbaka till huden. Priser från 2800 kr.

Vad är fillers

Fillers är hyaloronsyra som naturligt finns i huden. Den bryts sakta ned med tiden och orsakar slapphet och livlöshet i huden. Det vi gör med fillers är att vi återskapar den naturliga spänsten med att tillföra just hyaloronsyra igen

Vad kan behandlas med fillers?

En behandling med fillers är lämplig om du har djupa eller markerade linjer runt ögonen, ögonbrynen eller munnen. En av de vanligaste behandlingarna är läppförstoring där man ofta får väldigt fina förbättringar av utseendet med en enkel behandling.  

Man kan dessutom använda fillers i form av skin-booster när man vill återskapa hudens lyster och spänst. Andra områden man kan behandla är ojämnheter på näsan, om man vill få en mer markerad käklinje eller om man vill bli av med vecken kring näs-läppområdet.

Ett nytt alternativ som har dykt upp den senaste tiden är Profhilo. Det är en typ av hyaloronsyra som inte ger någon ökad volym utan bara gör huden mer spänstig och fyllig. Man får då en effekt som påminner lite om en ansiktslyftning. Man gör två behandlingar med fyra veckors mellanrum.

Fördelen med fillers är att du får resultat direkt i samband med behandlingen. Ofta kombinerar man en behandling med  fillers med botox. På å sätt får man en förstärkt effekt där medlen verkar tillsammans.

Hur länge sitter effekten av fillers i?

Fillers försvinner sakta ur kroppen och effekten börjar avta efter tre till fyra månader beroende på vilket område som har behandlats. För att bibehålla resultatet av din fillers bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år.

Är fillers säkert?

Som med all typ av estetisk behandling kan det finnas vissa risker med fillers. Men med en erfaren och duktig behandlare är riskerna minimala. Skulle det av någon anledning bli någonting fel kan man snabbt lösa upp filler med hyalase och på så sätt undvika oönskade effekter. Det är väldigt viktigt att när du får fillers att det finns hyalase på den kliniken samt att personalen vet hur detta ska användas.

Vem får utföra behandlingar med fillers.

Socialstyrelsens utredning har föreslagit att endast legitimerad sjukvårdspersonal i framtiden kommer att få utföra behandlingar med fillers. Behandlingen ska dessutom utföras på en läkarmottagning som är registrerad hos IVO, samt att personalen ska vara certifierad inom fillersinjektioner.

Bild på Mia Ramsten

Mia Ramsten

Injektioner botox & fillers

Mia är sjuksköterska och specialist inom injektionsbehandlingar. Mia är certifierad av Estetiska injektionsrådet och arbetar dessutom som utbildare inom fillers- och botoxinjektioner.