Dermapen4

Dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar och som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya blodkärl i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Resultatmässig kan man få samma effekt som med laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.

Man kan åstadkomma en uppstramning och föryngring av huden redan på den första behandlingen oftast. Dessutom har man bra effekt på rynkor, acne, pigmenteringar, brännskador, hudbristningar, alopecia och olika typer av ärr.

Oftast behövs en kur på 3-6 behandlingar, allt beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling.

Maria Bergendahl

Hudvård

Maria är auktoriserad hudterapeut av SHR och CIDESCO
Maria arbetar med Dermapen4, JETT Plasma kemisk peeling och medicinsk hudvård.