Botox

Botox har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet. Det utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning.

Medlet blockerar tillfälligt impulser från nerverna till vissa av ansiktets små muskler som orsakar oönskade rynkor och ansiktsuttryck. Botulinumtoxin gör tillfälligt att musklerna inte kan dras ihop och resulterar i att huden utjämnas och blir slät.

Botox ger inte permanent resultat utan effekten kvarstår mellan 3-5 månader. För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år. De vanligaste behandlingsområdena för botox är horisontella pannrynkor, bekymmersrynkan mellan ögonen och kråksparkar i ögonens utkanter.

Man kan dessutom få väldigt goda effekter på fina rynkor på överläppen, neddragna mungipor, näsrynkor och på rynkor på halsen.

Mia Ramsten

Botox & Filler

Mia är sjuksköterska och specialist inom injektionsbehandlingar. Mia är certifierad av Estetiska injektionsrådet och arbetar dessutom som utbildare inom fillers- och botoxbehandling.

Stina Sunnanväder

Botox & PRP 

Stina är sjuksköterska och arbetar med PRP-behandling mot håravfall. Dessutom utför hon botoxinjektioner.