Bekymmersrynka (argrynkan, Glabella)

Bekymmersrynka benämner vi den rynkan som uppstår mellan ögonen när du antingen försöker se arg ut, är fundersam eller bara skyddar dig mot starkt ljus. När vi vid upprepade tillfällen använder denna muskel blir rynkan så småningom djupare och djupare. Detta kan leda till att andra uppfattar du är trött, arg eller irriterad även om du inte är det. Överaktivitet i denna muskel kan även leda till spänningshuvudvärk.

Hur går en behandling av bekymmersrynka till?

Behandlingar av bekymmersrynkan påbörjas alltid med konsultation där vi diskuterar just dina önskemål och förutsättningar och ofta kan vi påbörja behandlingen direkt efter konsultationen. Efter rengöring markerar vi noggrant det området som skall behandlas. Därefter görs behandlingen med en väldigt tunn, fin nål med fyra till fem stick mellan ögonbrynen. Därefter får du lite tips och råd som hjälper dig att få bästa resultat. Oftast behövs inget återbesök på bekymmersrynkan men ibland kan vi behöva utvärdera och eventuellt göra en mindre komplettering efter två veckor.

Den kompletteringen ingår i priset.

}

Behandlingstid

30 minuter

T

Full effekt

ca 10-14 dagar

Håller mellan

ca 3-5 månader

Pris

2800 kr

Resultatet

Redan efter 4-5 dagar kan du känna att det slätar ut sig lite men full effekt uppnås först efter 10-14 dagar. Effekten kommer successivt och klingar sedan sakta av. Normal är hållbarhet för behandlingen av bekymmersrynka är 3-5 månader.

Viktigt att tänka på efter behandling av bekymmersrynka

Det första dygnet bör du inte massera eller trycka på de behandlade området. Du ska även undvika att sola, det gäller både i solljus eller solarium.

Du bör även undvika ansträngande träning då det kan öka blodcirkulationen och värmen i kroppen vilket kan leda till att du riskerar en spridningen av medlet. Men en långpromenad eller lugn cykeltur är inget hinder.
Just vid bekymmersrynka är det även bra om du sover på rygg första natten för att inte få tryck på det behandlade området.

Att tänka på innan behandling av bekymmersrynka

När du kommer för behandling är det viktigt att du inte har en aktiv infektion i kroppen. Du får inte heller vara gravid eller amma.

För att minska risken för blåmärken bör du inte ta någon medicin som ökar risken för blödningar, tre dagar innan behandling.

Prisjämförelse vid flera områden

Områden som kan kombineras med kråksparkar är bekymmersrynkan och pannrynkor.

2800

1 område

3300

1 område

3800

1 område